понедельник, 30 мая 2016 г.

Незаконний обіг вогнепальної зброї, вибухових речовин та пристроїв завжди становить серйозну загрозу суспільній безпеці

В Україні щороку реєструються тисячі злочинів, пов’язаних із незаконним обігом вогнепальної зброї, бойовими припасами і вибуховими речовинами. Ці злочини, у свою чергу, створюють умови для вчинення інших, більш тяжких злочинів – розбоїв,
убивств, актів тероризму тощо.
Збройні напади завдають непоправної шкоди життю і здоров’ю громадян, мають резонансний характер, посилюють страх і відчуття незахищеності у населення. Міжнародне співтовариство також все більше визнає загрозу незаконного обігу зброї не тільки як внутрішню проблему держав, а і як суттєвий чинник впливу на транснаціональну організовану злочинність.
Крім цього, на даний час у державі проходить антитерористична операція, що сприяє незаконному розповсюдженню бойової зброї по території країни. Правоохоронними органами Щорського району активізовано роботу на вказаному напрямку. Приміром, у лютому 2016 р. у ході обшуку в господарстві колишнього учасника АТО виявлено та вилучено автомат АК-74 (виробництва СРСР), придатний до стрільби, снайперську самозарядну гвинтівку системи Драгунова та придатні до стрільби боєприпаси. Вказані предмети  зберігалися без передбаченого законом дозволу.
У ході розслідування встановлено, що влітку 2014 року, беручи участь у бойових діях в якості бійця одного з добровольчих батальйонів Збройних Сил України, чоловік знайшов на полі бою снайперську гвинтівку Драгунова, автомат Калашникова та набої до вогнепальної зброї, які після звільнення зі служби перевіз до свого господарства, де зберігав з метою самозахисту.
Обвинувальним вироком суду вказаного громадянина визнано винним та засуджено до реальної міри покарання, а зброю вилучено для передачі на зберігання. На сьогоднішній день робота щодо виявлення незаконного обігу зброї, вибухових речовин та пристроїв триває.
Щорський відділ
Менської місцевої прокуратури

Комментариев нет:

Отправить комментарий