пятница, 6 мая 2016 г.

Екзамени розпочалися. Незабаром випускні вечори

За інформацією районного відділу освіти, на Щорсівщині в цьому році закінчує одинадцятий клас 106 школярів, а дев`ятий клас - 223.

Нині триває державна підсумкова атестація (ДПА) для учнів 11 класів. У цьому році вона проходить у формі зовнішнього незалежного оцінювання (ЗНО), тож діти здають екзамени у пунктах тестування, а не в свої школах. Що не кажіть, а це - додаткове психологічне навантаження на учнів. 5 травня вони вже склали іспит з української мови та літератури, який проходив у міській школі №1. Тепер черга за предметами, які обрали самі школярі: математикою (11 травня -  у Чернігові) або історією України (13 травня – у Городні). А от 20 травня випускники складатимуть екзамен з іноземної мови у своїх рідних навчальних закладах. Далі їх чекає свято Останнього дзвоника (27 травня), а 31 травня – випускні вечори. Решта ж предметів ЗНО, для бажаючих стати студентами в цьому році, - у червні.
На зовнішнє незалежне оцінювання зареєструвалося в районі 122 особи. З них 16 юнаків і дівчат - це випускники шкіл минулих років та випускники училищ і технікумів, які планують отримувати вищу освіту. Адже результати ЗНО дійсні лише один рік!
Учні 9-их класів теж незабаром, разом з випускниками початкової ланки освіти (тобто четвертокласниками), здаватимуть ДПА з трьох предметів за графіком, затвердженим Міністерством освіти і науки на 2015/16 навчальний рік.
Для довідки:
Вхід учасників до пунктів тестування відбувається за наявності таких документів: сертифіката ЗНО; паспорта або іншого документа, серія та номер якого зазначені в Сертифікаті; запрошення-перепустки для участі в ЗНО. У разі відсутності будь-якого з зазначених документів або пред’явлення їх копій абітурієнт до пункту не допускається.
Абітурієнтам рекомендується мати при собі дві-три ручки з чорнилом насиченого чорного кольору, а також, за бажанням, прозору пляшку з питною водою. Протягом часу, відведеного на складання тесту, абітурієнт не повинен мати при собі будь-яких засобів зв’язку, пристроїв зчитування, обробки, збереження та відтворення інформації, друкованих і рукописних матеріалів.
Лариса МАРТИНЕНКО

Комментариев нет:

Отправить комментарий