пятница, 6 мая 2016 г.

Чорнобиль – незагоєна рана

Чорний день 26 квітня 1986 року. Саме тоді сталася найбільша трагедія не тільки  України, а й усього людства – вибух на  Чорнобильській АЕС. Суничненська сільська рада разом з бібліотекою організувала зустріч з односельцями, які захистили країну від атомного лиха: Володимиром Слєпцовим та Юрієм Мельником.  Їх вітали поетичними рядками діти, линула пісня Тараса Петриненка „Чорнобильська зона”.
Сільський голова Людмила Кривошей звернулась зі словами  подяки до гостей, побажала здоров’я та довголіття, запросила до солодкого столу. За чашкою чаю відбулася невимушена розмова про події, які залишилися в пам’яті  назавжди і стали пересторогою на майбутнє.
Людмила БАРБАРИЧ, бібліотекар
* * *
26 квітня до Гірської школи був запрошений ліквідатор аварії на Чорнобильській АЕС  О.І. Лимаренко, який розповів дітям про страшну трагедію нашого народу. Школярі з цікавістю слухали Олександра Івановича і на закінчення зустрічі вручили йому букет яскравих весняних тюльпанів. Організував захід вчитель історії С.В. Левчановський.
* * *
У Тур’янській  школі відбувся вечір-спогад „Чорнобиль не має минулого”, на який були запрошені працівники місцевих організацій, ліквідатори аварії на ЧАЕС: Микола Мороз, Володимир Мороз, Володимир Железняк, Іван Литвиненко, Олексій Железняк. Діти разом з ведучими В.Петрук, К.Бутенко підготували літературно-музичну композицію. Без сліз і хвилювання неможливо було слухати спогади про Чорнобильську катастрофу, про тих, хто вів боротьбу з розбурханим атомом. Презентацію літературно-ілюстративної виставки провела бібліотекар сільської бібліотеки О.Єрьоміна. Сільський голова Т.Мартиненко від імені всіх присутніх односельців висловила слова глибокої вдячності всім тим, хто причетний до ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС, хто, ризикуючи своїм життям і здоров’ям, йшов  на боротьбу з невидимим ворогом.
Марія МОРОЗ, с.Тур’я

Комментариев нет:

Отправить комментарий