пятница, 27 мая 2016 г.

Свято таланту і творчості

Минулої неділі в райцентрі на храмове свято Св.Миколая, аматорські колективи районного Будинку культури підготували для мешканців і гостей міста чудовий концерт.







Він відбувся у рамках творчого звіту народних і зразкових аматорських колективів РБК, який проходить раз на три роки для підтвердження звання. У програмі були виступи дитячих зразкових колективів – танцювального «Ягідки» (керівник заслужений працівник культури України Світлана Горбатович) та вокального «Світлячок» (Ольга Сенченко), народних аматорських - театрального «Муза» (Лідія Легаза), хору «Спадщина» (Ніна Квятковська), ансамблю «Калина» (Оксана Бондаревська), оркестру народних інструментів (Тамара Гребенюк), оркестру духових інструментів (Леонід Рибальченко), народного камерного хору «Ренесанс» (Наталія Вітушко). Відточені танцювальні рухи, яскраві костюми, чарівні голоси і віртуозна гра (як на музичних інструментах, так і акторська) стали основними складовими успіху наших артистів. Для всіх учасників це було свято таланту, де кожен показав свої досягнення.
Виступ наших артистів високо оцінила оглядова рада. У її складі були представники обласного навчального методичного центру культури і мистецтв - заступник директора Михайло Ткаченко, головний балетмейстер Сергій Никонюк та провідний методист Володимир Макеєв. Вони рекомендували виїжджати творчим колективам на гастролі й показувати свій талант не лише місцевим глядачам. (До речі, наш оркестр духових інструментів входить в п’ятірку найкращих в області, дитячі колективи мають міжнародні та всеукраїнські нагороди. В області є всього два камерні хори і зовсім мало театральних колективів).
– Ми б залюбки вивозили б своїх артистів частіше, - говорить начальник відділу культури і туризму РДА Наталія Добненко, - проте все, як завжди, зводиться до грошей. Адже треба знайти кошти не лише на транспорт, а ще й на організаційний внесок фестивалів.
Тож вітаємо наших аматорів з успіхом, і побажаємо, щоб ніякі перешкоди не завадили їм дарувати радість глядачам. І дякуємо самодіяльним артистам за те, що в нелегкий час, який переживає Україна, вони відтворюють, розвивають і зберігають безцінні духовні скарби нашого народу.
Лариса МАРТИНЕНКО
Фото автора

Комментариев нет:

Отправить комментарий