пятница, 14 сентября 2018 г.

У райагролісгоспівців планів багато

Директор ДП «Сновськрайагролісгосп» Олександр Скороход і головний лісничий Роман Москалець. Їм є що обговорювати, що планувати...
Про ДП «Сновськрайагролісгосп», де сьогодні працює більше семидесяти людей, хочеться розповідати і розповідати. І не лише про стабільність у роботі, гідні зарплати із соцпакетами, виконання річних планів по рубках  догляду (до речі, виконання вже становить близько 90%), про заліснення нових ділянок, а ними вже засаджено понад 57,3 га площ.
Це і молоденькі сосонки, модрина, екзотичний чорний горіх. А у господарських теплицях тягнуться до сонця туї (східна та західна), сосни (румелійська та веймутова), клен японський, гібіскус. За культурами у лісі допомагають дбати добрі помічники агролісгоспівців – місцеве вище професійне училище (директор Лариса Дубина). Моторизованими кущорізами хлопці наводять лад там, де потрібно – згідно з усіма вимогами і загалом так, як вимагають правила. Писати про це підприємство хочеться передусім і тому, що воно дійсно працює добре. Навіть тепер, коли на кожному кроці нові законодавчі колізії, коли незрозумілі реформи і ризики. ДП «Сновськрайагролісгосп» працює, готується до свята, думає про своє «завтра». Кількома днями раніше тут взяли й встановили новий логотип на новому узвишші. Із дерева, оздобленого різьбленими  витворами природи, де домінує тема життя і лісу. Створену споруду назвала б просвітницькою, адже вона служитиме багатьом людям. Передусім тим, хто цікавиться екологією, любить рідний край, ліс. А ліс – він не тільки є, а й буде.
Олена КОМПАНЕЦЬ, фото автора

Комментариев нет:

Отправить комментарий