понедельник, 1 декабря 2014 г.

Фільм! Фільм! Фільм!



…Події картини відбуваються в російській глибинці. Головна героїня Тетяна (українська акторка Галина Безрук, півфіналістка проекту «Голос країни – 2») потрапляє у в’язницю - її підставив друг, намовивши вкрасти дорогоцінну каблучку. Втікши з ув`язнення, Тетяна вирішили переховатися в далекому маленькому селі, де колись мешкала її бабуся. Проте й тут її знайшли співучасники злочину. Щоб вистежити порушницю закону, в дідуся Василя (заслужений артист України Валерій Бассель) оселяється під виглядом відпочиваючого міліціонер Максим (Петербурзький актор Кирил Жандаров). Молоді люди щиро закохуються. Але Тетяна дізнається, що чоловік тут по роботі й тікає від нього в ліс. Там дівчина потрапляє в болото з якого міліціонер намагається її врятувати… Чим закінчиться картина – тримаємо інтригу. Наступного року вона вийде на екран.





У фільмі знімалися ще такі відомі українські актори як Віктор Кузнєцов та Олексій Нагрудний. Продавщицю Оксану зіграла Ірма Вітовська, знайома всім з серіалу «Леся+Рома». До речі, в епізод фільму біля магазину потрапила і наймолодша займищанка - 5-річна Настя Савченко. Вона мужньо витримала холодну погоду і накази знімальної групи. Тепер дівчинка може розповідати подружкам, що стала артисткою!
Знімальна група на чолі з директором Ярославою Філоненко в Займищі вдруге. В 2010 році вони тут знімали фільм «Я тебя никому не отдам».
– Тоді ви були у вересні. Погода була тепліша. А тепер, дивлячись як актори плавають на човні по Снову, аж мурашки від холоду по тілу йдуть…
– Ми мали приїхати раніше, але у кожного артиста свій графік, довелося підлаштовуватися. Щодо сцен на річці, то на героях термобілизна, обкутуємо їх пледами під час перерви, гріємося в гримерках.
В гримерках, обладнаних в автомобілях з логотипами компанії, дійсно тепло і затишно. Власні генератори дають достатньо електроенергії для обігріву кімнат і освітлення на майданчику. Жили актори в Корюківському готелі, а частина кіногрупи в Щорсі та із задоволенням – у самому селі.
- Чому ж саме Займище? І де ви побували ще за ці роки?
– Багато знімаємо в Києві. Були ще в Карпатах. А у цьому селі природа сама зробила декорації для нашого фільму: старі будиночки із заростями, ліс, річка. Не уявляєте, які чудові кадри ми зробили! А особливо нам тут сподобалися люди – щирі й добрі. Приходять до нас, як до старих знайомих, допомагають реквізитом. Для зйомок навіть корову приводили. Особливе враження залишив бібліотекар О.Є.Крумкач - він робить неоціненний внесок у збереження історії рідного села. Показав нам усі альбоми, які створив під час перебування кінокомпанії Star Media раніше в Займищі, й багато днів провів з нами знову на зйомках, роблячи фото.
– В ролі головного героя майбутнього фільму - актор з Росії. Чи вплинули останні події в Україні на співпрацю з російськими колегами?
– Кирил Жандаров дуже порядна і відкрита людина. Він не налаштований проти українців. У нас у всіх багато родичів і друзів по всьому СНД і ми не хочемо з ними втрачати зв’язок. А взагалі про політику на знімальному майданчику ми не говоримо. Це тема для президентів і депутатів, а тут - мистецтво.

Лариса МАРТИНЕНКО

Комментариев нет:

Отправить комментарий