понедельник, 15 декабря 2014 г.

Народ і армія – єдині!

Ліворуч - підприємець, активіст волонтерського руху та самооборони О.М. Хасенко. Нині він з однодумцями матеріально і власноруч допомагає в обладнанні прикордонної лінії оборони. Праворуч - військовослужбовець Ю.А. Дергунов – командир відділення, учасник кривавих боїв на Луганщині, його підрозділ зазнав втрат під шаленими обстрілами російської артилерії, але залишився вірним присязі.


Вперше у своїй новітній історії Україна відзначила День Збройних Сил фактично у стані реальної війни. Мільйони співвітчизників, які серцем відчувають свою приналежність до єдиного українського народу і щиро люблять рідну землю, стали на захист Батьківщини.
Хтось воює на фронті, хтось долучився до волонтерського руху в тилу, хтось організовує суспільство і робить посильні матеріальні внески для підтримки нашої армії, ще хтось – повсякденною сумлінною працею зміцнює обороноздатність країни. Результат цих зусиль видно кожному: Україна вже понад вісім місяців протистоїть одній з найсильніших армій світу, а сила духу українців стала тією скелею, об яку розбилися чорні плани ворога.
Минулої п’ятниці у районному Будинку культури відбулися урочисті збори з нагоди Дня Збройних Сил України. Поміж учасників заходу було багато молоді. (Громадськість Щорсівщини продемонструвала в залі чималу активність, зібравши за дві години понад тисячу гривень благодійної допомоги для військовослужбовців). З вітальною промовою виступив голова райдержадміністрації П.Л. Мірошниченко, наголосивши на особливій ролі армії в історії нашої Вітчизни і надзвичайній важливості її основного завдання – захищати свободу та державність. Він висловив глибоку вдячність землякам, які нині протистоять ворожим військам на сході країни. А також тим мешканцям краю, що зробили все можливе для підтримки Збройних Сил України. Коли народ і армія єдині – ми переможемо. Це – незаперечна істина, - зауважив виступаючий. Разом з тим присутні хвилиною мовчання вшанували пам’ять усіх українців, які загинули, боронячи незалежність країни. Зокрема – згадали танкіста із Займища Юрія Костюченка, полеглого під аеропортом Донецька.
Надалі розпочалася церемонія нагородження. Спільною Почесною грамотою райдержадміністрації та райради відзначено учасника бойових дій, водія бронетранспортера М.М. Аніщенка з Нових Борович. Почесними грамотами райдержадміністрації нагороджено молодшого спеціаліста служби захисту інформації РВК О.П. Тебенка, механіка-радіотелеграфіста РВК О.Г. Побєдаша, підприємця О.С. Дугеля, підприємця Л.В. П’ятківську. Почесні грамоти райради вручили старшому офіцеру РВК О.В. Сидорову, радіотелеграфісту РВК Т.С. Лайку, підприємцю С.Ф. Смолію. (Цю місію виконав очільник представницької гілки влади району І.Г. Орда). Також подяку голови РДА оголосили військовослужбовцю 1-ої танкової бригади, що брав участь у тяжких боях на території Луганської області, С.В. Ніколаєнку з Суничного; підприємцю П.І. Капиці; голові районної ветеранської організації Л.Р. Кравець; підприємцям О.М. Хасенку, В.М. Заїці, І.Д. Семку. У свою чергу від міського голови Р.І. Зуба грамоти отримали військовослужбовець С.В. Ніколаєнко, співробітник ДПС Р.М. Рябченко, старший сержант Ю.А. Дергунов.
Наступним промовцем був заступник районного військового комісара В.І. Кравець. Він віддав шану тим мешканцям Щорсівщини, котрі забезпечили належне функціонування мобілізаційної системи і готовності району до роботи у надзвичайний період. Дуже патріотичним вийшов виступ гімназиста Іллі Грязнова. Його слова ніби підтвердили: для молодого покоління такі поняття, як свобода, честь, гідність і Батьківщина є невід’ємною складовою повсякденного життя.
Завершилися урочистості святковим концертом, підготованим творчими колективами районного Будинку культури.
Олег МІРОШНИЧЕНКО
Фото автора

Комментариев нет:

Отправить комментарий