понедельник, 1 декабря 2014 г.

Коли лось вибігає на дорогу



За інформацією з місцевого відділення державтоінспекції, у листопаді на дорогах Щорсівщини великих аварій, на щастя, не було. Лише 21 числа сталася дорожньо-транспортна пригода на автошляху між Гвоздиківкою та Старими Боровичами. Зранку мешканець Гірська їхав легковиком «Нива-Шевроле», аж раптом перед ним вибіг лось. Гальмування бажаного результату не принесло - машина збила тварину. Лось незабаром сконав, а «Нива-Шевроле» зазнала відчутних ушкоджень – з битим лобовим склом включно.


Загалом же з початку року в Щорському районі зареєстровано 7 дорожньо-транспортних пригод, у шести з них постраждали люди: двоє осіб загинули, ще шестеро отримали травми. Основні дві причини аварій – перевищення швидкості руху й керування транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння. Стосовно останньої проблеми, то цьогоріч співробітники ДАІ затримали 84 громадян, які сіли за кермо після випитої чарки. (Згодом суд позбавив 24 із них прав на водіння). Особливо «відзначився» один офіційно безробітний мешканець Щорса, який аж тричі (!) попадався під час водіння машини у нетверезому стані. Права він втратив за такі витівки і штраф довелося сплатити. Показовий момент: у жовтні та листопаді зареєстровано по одному випадку, коли п’яні водії не зупинилися на вимогу і намагалися втекти.
У районі були проведені операції «Номерний знак» і «Спецсигнал». Серед іншого співробітниками ДАІ складено 20 протоколів на громадян, які мали незареєстровані транспортні засоби. (Це стосувалося передовсім власників моторолерів та мотоциклів).
Наостанок варто нагадати всім учасникам дорожнього руху про необхідність адекватно реагувати на зміну обстановки на дорогах. Скажімо, вже настала холодна пора року, але не всі автовласники «перевзули» свої машини у зимову гуму. Також іще один важливий аспект: зараз рано сутеніє, водію швидко щось побачити і зорієнтуватися складно. Тому велосипедисти повинні обладнати свої транспортні засоби катофотами. Дотримання цих простих правил дозволить суттєво знизити аварійність.

Комментариев нет:

Отправить комментарий