понедельник, 15 декабря 2014 г.

Затримали інспектора ДАІ

Співробітники управління СБ України в Чернігівській області спільно з працівниками обласної прокуратури викрили та припинили протиправну діяльність інспектора ДАІ, який вимагав та одержав неправомірну вигоду від мешканця Чернігівської області. Капітан міліції вимагав 3 тисячі гривень за повернення вилучених водійських документів та нескладання протоколу на громадянина, який начебто скоїв адміністративне правопорушення, передбачене ст. 130 КУпАП (керування транспортними засобами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння).


6 грудня правоохоронці затримали інспектора ДАІ у службовому кабінеті одразу після одержання ним обумовленої суми. За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 368 (одержання неправомірної вигоди службовою особою, поєднане з вимаганням) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5-ти до 10-ти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.
Шановні громадяни! Нагадуємо, що в управлінні діє «телефон довіри» — (0462) 676-208, за яким жителі Чернігівщини мають можливість повідомити про факти вимагання коштів та інші корупційні діяння посадових осіб. Інформація, яка надійде за цим номером, обов’язково буде перевірена. За результатами перевірки згідно з чинним законодавством будуть прийняті відповідні рішення.

Комментариев нет:

Отправить комментарий