воскресенье, 7 декабря 2014 г.

Ситуація

Редактору районної газети «Промінь» О.І.Компанець
Просимо надрукувати в найближчому номері «Променя» в рубриці «Запитання до влади» питання голові райради Івану Орді.

«Шановний Іване Григоровичу! Чому 2 грудня, в робочий час, у Щорсі (в кафе «Вітамінка») влаштували святкування Дня місцевого самоврядування ваш апарат і апарати сільських рад? Чому це відбувалося не після 17-ї год., не у вихідні, і взагалі, чому це було допущено? Чи знаєте Ви, що у той час, коли ви співаєте, танцюєте, їсте дорогі страви, десь на сході гинуть люди, а наші патріотичні щорсівчани, сидячи без зарплат, віддають останнє для армії. Приміром, бабусі в’яжуть шкарпетки, консервацію із погребів і теплі куртки та чоботи жертвують учителі й учні шкіл. Навіщо ви це зробили? І як з таким підходом до життя будете працювати далі?
Олег Хасенко, депутат міської ради»
Прокоментувати дане звернення ми попросили голову районної ради І.Г.Орду. Ось що він відповів:
«Шановні жителі району! День місцевого самоврядування – державне свято, яке щорічно відзначається 7 грудня згідно Указу Президента. Це професійне свято тих, хто обраний депутатами всіх рівнів і тих, хто працює у виконавчих органах рад. 2 грудня до зали засідань районної ради були запрошені посадові особи місцевого самоврядування району, ряд депутатів районної ради, сільські голови минулих скликань. Голови райдержадміністрації та райради привітали присутніх, вручили грамоти та подяки за їхню працю та активну участь у житті району. В цьому непростому році, з початком оголошення мобілізації, сільські ради активно включились до роботи з підтримки наших військових. Надавалася допомога прикордонному відділку с.Гірськ, блок-посту в с.Піщанка, збиралися кошти на придбання спорядження. Всі службовці перераховували одноденний заробіток.
Складне питання в районі – виплата заробітної плати. З початку бюджетного року було відомо, що коштів вистачає на неповні 9 місяців. Тому сільські ради за рахунок перевиконання місцевих бюджетів вже спрямували 652 тис.грн до районного бюджету на виплату заробітної плати освітянам, медикам, працівникам культури. Цей процес продовжується. Сільські і міська ради направили з бюджету розвитку своїх територій майже 500 тис.грн до районного бюджету на здійснення проектів у соціальній сфері.
Стосовно «Вітамінки»: районна рада і райдержадміністрація не займались організацією святкування у кафе. Асоціацією сільських рад було прийняте рішення зібратися разом всім, хто активно працював і заслуговує на те, щоб раз на рік відзначити свої професійне свято. Всі присутні приносять щирі вибачення жителям найбільшої територіальної громади, адже це виявилося недоречним в даний час.
І останнє. Мене запитують, як я буду працювати далі. Хочу запевнити, що за всі 35 років безперервного трудового стажу чесно і відповідально ставивився і буду ставитися до виконання своїх службових обов’язків.
З повагою голова районної ради І.Г.Орда.»

Комментариев нет:

Отправить комментарий