понедельник, 15 декабря 2014 г.

Два полярні листи про одну ситуацію

«Доброго дня, шановна редакціє газети «Промінь!»
Звертається до вас колектив районного центру дитячої та юнацької творчості. Завжди із задоволенням передплачуємо і читаємо «Промінь». Вдячні за те, що висвітлюєте роботу нашого закладу, досягнення вихованців.
З нетерпінням чекали і останнього номера газети. Адже в ньому мав бути репортаж про проведення фестивалю «Крок до зірок» дітей з обмеженими можливостями. Чекали і батьки дітей, які брали участь у фестивалі. І сталося так, що
першим отримали газету батьки. Прочитавши останній абзац статті, вони звернулися із запитанням: «Чому наші діти отримали подарунки тільки від тих спонсорів та гостей, які були присутні на святі? А де ж решта?»
Почувши це та прочитавши газету, колектив був обурений та шокований. Адже ні до кого з перерахованих спонсорів ми не звертались. Поспілкувавшись із людьми, дійшли висновку, що до всіх зверталась та отримала допомогу голова районної організації ветеранів Л.Р. Кравець.
Під час фестивалю діти отримали від подружжя Кравців пакуночки солодощів, які надав благочинний церков Щорського району настоятель Свято-Миколаївського храму отець Павло, та 3,5 кг пряників від О.М.Хасенка.
Виникає питання: «Яким чином відноситься до нашого закладу той великий перелік спонсорів, який надала редакції Л.Р. Кравець?»
Дуже просимо надати роз’яснення з цього питання.
З повагою колектив РЦДЮТ - Н.В. Скотаренко, Д.О. Данильченко,
В.І. Акуленко, М.Л. Крапивна, М.В. Медик, Т.Л. Корінь, Л.М. Жигульська, О.В. Свириденко, Н.Л. Бредюк, В.В. Бескараваєва, Н.В. Коваленко,
О.В. Ільєнко, Ю.А. Паіна, О.В. Скотаренко, Л.В. Пусь.

P.S. Шановні спонсори! Якщо вам не байдужі доля та творчий розвиток дітей з обмеженими можливостями, завітайте особисто до нашого клубу «Повір у себе», де зможете поспілкуватись з дітьми та їх батьками, і при бажанні надати допомогу».


«Шановна редакціє!
З приводу ситуації навколо спонсорської допомоги на проведення фестивалю дітей з обмеженими можливостями «Крок до зірок», то ми дійсно вручали пакунки із солодощами. Але 3 грудня – в Міжнародний день інвалідів - із м’якими іграшками та солодощами ми побували в сім’ях дітей з обмеженими можливостями. Також із гостинцями ми відвідали інвалідів – членів президії ветеранської організації.
У райгазеті повідомлялося про візит у цей день волонтерів ветеранської організації до мешканців будинку престарілих у с.Нові Боровичі. Їм ми також возили гостинці. До речі, 5 грудня відзначався Міжнародний день волонтерів – людей, які добровільно надають безоплатну соціальну допомогу і послуги інвалідам та ін.
З 20 листопада по 20 грудня триває благодійна акція «Ялинка бажань!», мета якої – принести радість свята дітям, дітям з обмеженими можливостями, вихованцям дитячих будинків, малозабезпеченим та багатодітним родинам, подарувати солодощі цим дітям. Зараз триває підготовка до Дня Святого Миколая. Тож допомога, надана спонсорами, дійде до дітей району.
Ми вибачаємося за те, що перелік наших благочинників вмістили в одну статтю, адже були й інші заходи, де згодилися їх гостинці.
Наостанок скажу, що 2015 – рік звітно-виборчих кампаній. Тому В.О. Кравець пропонує Н.В. Скотаренко зі своїми пропозиціями очолити районну організацію Товариства Червоного Хреста.
З повагою Л.КРАВЕЦЬ,
голова районної організації ветеранів
»
Повір, шановний читачу, усім нам дуже неприємно те, що редакція опинилася в центрі скандалу навколо спонсорської допомоги, яку зібрала Л.Р. Кравець – голова районної ветеранської організації. Як вона нею розпорядилася – то справа Людмили Романівни. Адже дійсно, активна й різнобічна робота ветеранів-волонтерів очевидна. Чому всіх своїх благочинників перелічила відносно одного заходу - також її справа. А от обурення батьків дітей із обмеженими можливостями також можна зрозуміти. Щодо закиду голови районної організації ТЧХ В.О. Кравця на адресу Н.В. Скотаренко, то директор РЦДЮТ до нього не висловлює ніяких претензій.
Прикро, що діти опинилися в епіцентрі недитячих розбірок.

Комментариев нет:

Отправить комментарий