среда, 24 декабря 2014 г.

Чим є компанія «Чернігівобленерго»

З відкритих джерел можна отримати інформацію про те, що ця компанія – приватна (а не державна) структура зі статусом публічного акціонерного товариства. Відповідно, її структурні підрозділи на місцях (зокрема, і Щорський РЕМ – район електричних мереж) теж є приватними. Кому це все належить? Кажучи по-народному, а біс його зна! Про персоналії справжніх власників «Чернігівобленерго» можна лише здогадуватися. Якщо ж поглянути на ситуацію з офіційного, чи то б пак – юридичного боку, то увазі наших читачів пропонуються такі дані.

Станом на ІІ квартал 2014 року «Національному депозитарії України» перебували чотири основні пакети акцій ПАТ «Чернігівобленерго»: 25% - UA Energy Distribution Holding Limited, HE 255478, Кіпр; 24,992% - Larva Investments Limited, HE 152935, Кіпр; 23,2047% - Bikontia Enterprises Limited, HE 152932, Кіпр; 10,8068% - товариство з обмеженою відповідальністю «Авалія», 34499668, Україна, з реєстрацією нібито в Дніпропетровську.
Як бачимо, майже три чверті акцій записані на фірми, зареєстровані у відомий офшорній зоні – Республіці Кіпр. У принципі, власниками цих «контор» можуть бути й громадяни України, для яких «кіпріотська прописка» - це ніби буфер, аби постаратися зберегти своє інкогніто, у разі проблем – уникнути відповідальності чи оперативно вивести капітал. Та й питання оподаткування – теж надзвичайно важливе. Тому люди повинні знати: нарікаючи на діяльність енергопостачальних компаній, вони нарікають не на державу, а на приватних власників. Саме від них залежить, наскільки ефективно система подачі електрики реагуватиме на ситуацію, яка зараз склалася на енергоринку.

Комментариев нет:

Отправить комментарий