воскресенье, 7 декабря 2014 г.

Шановні земляки!

Цьогоріч ми зустрічаємо День Збройних сил України в особливих умовах. Нові реалії життя змусили кожного з нас зовсім інакше сприймати відомі й ніби абстрактні слова про те, що армія – це щит і меч Батьківщини. Навесні фактично розпочалася військова агресія проти нашої держави. Українські Збройні сили вже восьмий місяць своєю стійкістю і військовою
майстерністю дивують світ. У кривавих боях і попри різні негаразди вони явили всім нам яскраві приклади героїзму, незламності духу та відданості рідному краю. Народ тепер добре знає, що справді є сила, здатна захистити державність і свободу України.
На цій війні знову підтвердилася стара істина: основний тягар бойових дій несуть на собі прості солдати. Це вони – без показухи і пафосних слів, без вимог нагород і почестей для себе щоденно зазирають в очі смерті. Дуже часто саме вони, зібравшись на передовій у звичайній траншеї, планують відчайдушні й напрочуд вдалі операції проти ворога. Вночі виходять на розвідку, вдень – протистоять наступу танків агресора. І здатні заради порятунку пораненого товариша зважитися на найнеймовірніший вчинок. «Хоробрі, не злякалися» – так зазвичай кажуть нині про вчорашніх звичайних хлопців, про тих, які на зло всім несприятливим обставинам захищають позиції на сході України. Зараз нам точно відомо: українці – дійсно природжені воїни. Вміння міцно тримати зброю в руках немов закладене в їхніх генах.
Десятки тисяч наших співгромадян зараз перебувають на фронті. Поміж них – більше сотні мешканців Щорсівщини. Декілька з них вже поранені, а один – Юрій Костюченко із Займища, – на жаль, загинув. Вічна слава кожному герою, вічна пам’ять усім полеглим за Вітчизну! Продемонстрована ними мужність стала прикладом для молодого покоління військовослужбовців.
Успіх армії, як відомо, кується в тилу. Без усенародної підтримки Збройних Сил годі було б і мріяти про гідну відсіч ворогу. Тому потрібно доземно вклонитися всім землякам, які допомагають українській армії. А це – переважна більшість мешканців району. Не можуть не зворушити серце картини, коли старенька бабуся віддає солдатам останню банку консервованого варення з погреба, або коли школяр приносить на пункт збору теплих речей для військових свої шкарпетки. Їхні співчуття і патріотизм важать так само багато, як і масштабні матеріальні внески підприємців. Їм теж величезна подяка. Особливо О.Веселому, Г.Божку, О.Дугелю, С.Дугелю, О.Кухаренку, В.Єрмоленку, В.Морозу, С.Штомпелю, Р.Гзирбаляну, С.Данилову, С.Лопаревичу, О.Хасенку, О.Костюченку, С.Тєлєгіну, С.Веселому, А.Євхану, С.Клименку, С.Виблову, П.Капиці, В.Заїці, С.Смолію, О.Са-винському, І.Демиденку, В.Єрмоленку, С.Малашенку, Р.Кравцю, Л.П’ятківській, Г.Мудрицькому, І.Семку, О.Атрощенку, О.Безручку, О.Апецьку, О.Проворову. Добра воля цих людей суттєво допомогла зміцненню обороноздатності країни. Щире спасибі працівникам культури Щорсівщини – за збір коштів на благодійних концертах, держслужбовцям – за свідому громадянську позицію, громадським активістам та волонтерам – за відданість справі, кожній небайдужій людині району, яка долучилася до процесу допомоги Збройним силам. Спільними зусиллями всі вони наповнили новим змістом гасло «Народ і армія – єдині».
-Українці обов’язково переможуть у цій війні і мир знову повернеться на нашу землю. Солдатів, яких ми маємо, ніщо не зупинить. Ми відчуваємо гордість за них. Правда на нашому боці. З нами Бог!

Павло Мірошниченко,
голова райдержадміністрації

Комментариев нет:

Отправить комментарий