среда, 24 декабря 2014 г.

У Кучинівці відкрито новий дитсадок


Задум сільського голови Кучинівки Валентини Карась відкрито новий дитячий садок зрів давно, але все ніяк не виходило. Надто багато різних справ щодня навалювалося, надто багато змін в житті громади і країни відбувалося. Чесно кажучи, заважали бюрократизм, недолугість законів.



І от нарешті це сталося. На Святого Миколая садочок урочисто відкрили. В урочистій церемонії взяли участь почесні гості – київські, чернігівські, щорські, місцеві. Серед них – в.о. голови обласної державної адміністрації Сергій Журман, народний депутат України, перший заступник голови бюджетного комітету Василь Амельченко, голови районної держадміністрації й райради Павло Мірошниченко та Іван Орда, представниця обласного депутата Григорія Божка, директора СТОВ «Щорссільгоспсервіс» Наталія Коваленко, представники народного депутата України Анатолія Євлахова, районні депутати Михайло Яковець, Григорій Скидан, Любов Данилова, очільниця освітянської галузі району Тетяна Булденко, приватний підприємець Олег Хасенко, інші, поіменний перелік яких сміливо може зайняти добру половину матеріалу. Усі вони в один голос стверджували: введення в дію Кучинівського дошкільного навчального закладу стало подією масштабною, значущою і для села, і для області, і для всієї України. Бо, виходить, що при бажанні і ентузіазмі, навіть в умовах війни і кризи, можна і спонсорів знаходити (навіть в далекій Італії), і владу підключати, і народ гуртувати.

Крім подарунків, котрих були цілі гори, гості привезли в село добрі вісті про те, що допомагатимуть громаді реалізовувати нові інвестиційні проекти, підтримуватимуть вирішення інших розбудовчих планів.
Іменинниками цього дійства почувалася уся дитсадівська сім’я - і маленькі вихованці з мамами і бабусями, і тендітна завідуюча Алла Єрмоленко зі своїм колективом, й десятки присутніх на заході людей. Вони так гаряче плескали в долоні, коли малеча декламувала віршики про рідний край, коли співала пісню про наймилішу в світі неньку-Україну десятикласниця Даринка Петрик. Віриться: з такими позитивними настроями, жагою до життя обов’язково переборються існуючі труднощі, і довгоочікуваний садочок запрацює на повну силу. Розквітатимуть у ньому все нові і нові дитячі усмішки, розквітатиме все село.
Олена КОМПАНЕЦЬ
Фото автора

Комментариев нет:

Отправить комментарий