воскресенье, 7 декабря 2014 г.

І ЗНОВУ ЗУСТРІЧ

Такі візити давно стали традиційними: активісти районної організації ветеранів знову ініціювали поїздку до будинку престарілих, що у Нових Боровичах. Літні хворі та немічні люди раді таким зустрічам, адже щоразу до них приїжджають добрі знайомі, яких пам’ятають по спільній праці у кращі роки свого життя. Це ніби ковток свіжого повітря, привіт із минулого. Останній раз гостей приймали в Міжнародний день людей похилого віку. Нині також був солідний привід – Міжнародний день інвалідів. Адже переважна більшість мешканців будинку престарілих – люди з обмеженими можливостями. Тому так щиро із вдячністю зустрічали тих, хто готовий розділити їх проблеми, хто не байдужий до чужої біди.




… За кермом мікроавтобуса привітно посміхається отець Павло – благочинний церков Щорського району. Саме він не просто зголосився поїхати до Нових Борович, а ще й привіз щедрі дарунки від прихожан Свято-Миколаївського Всецариці храму. Тож директор терцентру М.І. Яковець по приїзду першому надав слово саме священику. Отець Павло наполягав на необхідності піднімати духовність, бо не повинні немічні батьки при живих дітях доживати в будинках престарілих, як не повинні й діти при живих батьках виховуватися в дитячих будинках.
- Ті люди, які вас тут прихистили, замінили вам синів і дочок. Дбає про вас і районна влада, - підкреслив отець Павло. – Не можна забувати Бога, бо Він заради спасіння душі дає нам мудрість, терпіння. Тож попросимо у Господа міцності духу.
Також із добрими побажаннями та пирогами й гостинцями приїхали до мешканців будинку престарілих начальник управління Пенсійного фонду України у Щорському районі М.С. Шидловська, голови районних організацій ветеранів та Червоного Хреста Л.Р. Кравець та В.О. Кравець. Своїми найкращими враженнями про людей нашого краю поділилася біженка із Іловайська Донецької області Т.М. Сухопара. Емоційний виступ припав до душі присутнім, адже його лейтмотивом було прагнення нашого народу до миру. Наостанок гості залишили мешканцям будинку престарілих гостинці, які їм допомогли зібрати спонсори – отець Павло і прихожани Свято-Миколаївського Всецариці храму, районні організації ветеранів і Червоного Хреста, приватний підприємець О.М. Хасенко та інші.

Комментариев нет:

Отправить комментарий