понедельник, 15 декабря 2014 г.

14 грудня – День вшанування ліквідаторів наслідків аварії на ЧАЕС Аби здолати трагедію, віддавали життя і здоров’я

14 грудня в Україні відзначається День вшанування ліквідаторів наслідків аварії на ЧАЕС. Кожен з них віддавав своє життя і здоров’я, аби здолати страшну трагедію 20 століття, що сталася 26 квітня 1986 року на Чорнобильській АЕС.
Серед усіх трагедій, пережитих людством, аварія на ЧАЕС не має аналогів за масштабами забруднення навколишнього середовища та негативному впливу на здоров’я людей. Чорнобильська катастрофа увійшла в історію розвитку нашої цивілізації сумною і жахливою за своїми наслідками. На обліку в управлінні соціального захисту населення Щорської райдержадміністрації перебуває 305 громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, з них: 188 - учасники ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС (категорії 1 - 35, категорії 2 -108, категорії 3 – 45), потерпілі – 42 (категорії 1 -6, категорії 2 – 7, категорії 3 – 29), дітей – 71 та 4 вдови.
Саме учасники ліквідації аварії вступили у нелегку боротьбу з пеклом, перегородивши шлях біді, віддали себе та родинний спокій у жертву ядерному страхіттю. Тепер у них виникли проблеми із здоров’ям, хворіють діти. Найбільш важливим фактором соціального захисту населення, постраждалого внаслідок Чорнобильської катастрофи, є збереження та відновлення здоров’я людей, а одним із найактуальніших напрямків – санаторно-курортне лікування та оздоровлення. Всього в 2014 році оздоровлено 13 громадян, з них: 10 дорослих та 3 дітей у складі груп.
Також здійснюється безоплатне одержання ліків за рецептами лікарів, безоплатне зубопротезування. Скористалось даною послугою відповідно 18 громадян (137 рецептів) та 9 громадян.
Також для підвищення рівня соціального захисту чорнобильців, рішенням районної ради 31січня 2014 року затверджено районну цільову програму ,,Про медичне обслуговування громадян, постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи при їх стаціонарному лікуванні у відділеннях Щорської ЦРЛ’’ на 2014 рік. На даний час пролікувалося 17 громадян. Управління докладає максимум зусиль для проведення оздоровчої компанії на належному рівні.
Галина БЛИЗНЮК,
завідувач сектора управління соцзахисту населення

Комментариев нет:

Отправить комментарий