понедельник, 15 декабря 2014 г.

Шахраї та крадії

Про тенденції криміногенної ситуації на Щорсівщині читачам «Променя» розповів оперуповноважений кримінального розшуку РВ УМВС В.Булденко.


– Наприкінці осені й на початку зими нашому району знову почали приділяти увагу «телефонні шахраї». (Правоохоронці регулярно інформують читачів про подібний різновид злочинності та як не піддатися на хитрощі пройдисвітів). У Щорсі та одному приміському селі зафіксовано три спроби ввести людей в оману й видурити у них гроші. В усіх випадках схема була схожою: вночі, близько 4 або 5 години, невідомий чоловік телефонував, представлявся співробітником міліції й казав: ваш син затриманий, він винен у скоєнні дорожньо-транспортної пригоди, але за певну суму грошей все можна владнати. На щастя, цього разу наші земляки виявили критичне мислення. Вони вчинили так, як радять правоохоронці: спочатку подзвонили рідним і з’ясували, чи все в них гаразд. І справді - ті спокійно спали, нічого не відаючи про «аварію». Можна констатувати, що обізнаність громадян стосовно протидії шахрайству стає все більшою і вони на підступи негідників піддаються все менше. Однак попри все про кожну спробу «видурити» гроші потрібно повідомляти до органів внутрішніх справ. Це допоможе системній боротьбі з шахраями.
Однією з актуальних проблем залишаються крадіжки як державного, так і приватного майна. Окрему увагу слід звернути на два нещодавні факти, коли злодій «побував» у двох будинках, один з яких розташований на околиці мікрорайону Носівка, а другий – біля старого міського кладовища. В обох випадках злочин було скоєно практично серед білого дня. Здобиччю негідників стали гроші, коштовності й деякі побутові речі. З цього приводу треба звернути увагу людей на такий аспект: найоптимальнішим засобом протидії злочинним намірам є сусідська пильність і солідарність. Взаємодопомога в питанні охорони особистої власності може зруйнувати плани лиходіїв. Звісна річ, не слід скидати з рахунку такий момент, як зміцнення своїх осель, бо найпоширеніші в нашому краї вікна і двері радше зупинять хорошу людину, а погану – навряд. Завести сторожового пса – теж вдалий крок. Оптимальним же варіантом визнано встановлення сигналізації. Хоча знову ж таки – люди повинні в протидії злочинності допомагати один одному й взаємодіяти з міліцією. Саме тоді буде потрібний результат.

Комментариев нет:

Отправить комментарий