понедельник, 15 декабря 2014 г.

Разом боремося зі СНІДом

Щорським районним Центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді ведеться велика роз’яснювальна робота з попередження такої страшної недуги як СНІД. Ведеться не лише до дат, ведеться повсякчас.
Її форми і методи – різні, проте однаковою протягом всього періоду залишається мета: убезпечити, зупинити молодь від спокуси спробувати наркотики чи інші подібні препарати, змусити її задуматися над способом життя, нормами поведінки. Власне, про це та інше йшлося на нещодавніх зустрічах фахівців Центру з вихованцями ВПУЛГ, шкіл району.
За словами керівника Валерія Мохнєва, його колектив і надалі займатиметься профілактичними заходами і домагатиметься поліпшення ситуації у нашому регіоні.
* * *
Днями у Щорській ЗОШ І-ІІІ ст. №1 була проведена акція «Рожева стрічка», за якою учні передали відділенню швидкої допомоги одноразові шприци. А ще – пройшов тренінг «Джерела правди життя», у якому соціальний педагог розповіла і показала відео про шляхи зараження вірусом дев`ятикласникам. Цікавим був урок - виховна година під назвою «Жити у світі, де є СНІД» у 10 класі. Щоб показати небезпеку СНІДу, учні старших класів виступили із закликом: «Життя своє ти збережи. СНІДу – ні! – завжди кажи».
Середні та старші класи стали учасниками інформаційної години «1 грудня – Міжнародний день порозуміння з ВІЛ-інфікованими». На жаль, ще не всі знають про цей день. Можна назвати багато годин спілкування, як от: «СНІД і ти», «Актуальність попередження СНІДу в Україні», «Наркоманія та СНІД». Підсумком цієї акції стало анкетування для визначення рівня знань школярів з питання профілактики захворювання СНІДом.
Ірина ДЕЙНЕКО, учениця 9 класу ЗОШ №1
* * *
«СНІД: знати, щоб жити» – під такою назвою пройшла година здоров`я у бібліотеці с.Нові Боровичі за участю молоді. Підготувала і провела її бібліотекар І.Мартиненко. Вона розповіла, що вперше СНІД було діагностовано в 1981 р. у США. Нині - це одна з найтяжчих хворобо ХХІ століття, від якої нині страждає людство. Інкубаційний період від моменту зараження ВІЛ до перших проявів інфекції може бути як 4-5 тижнів, так і декілька років. Також під час зустрічі обговорили шляхи передачі хвороби, як жити поряд з ВІЛ-інфікованими, а бібліотекар нагадала, що за консультацією щодо СНІДу анонімно може звернутися кожен до кабінету довіри ЦРЛ.

Комментариев нет:

Отправить комментарий