воскресенье, 21 декабря 2014 г.

Замість ялинки – святковий букет

Під такою назвою вже вп’яте пройшла новорічна акція-конкурс серед школярів району. Цікаво, що свої рукотворні вироби привезли лише дівчатка. Журі (голова - представник відділу освіти РДА Володимир Зачепа) не наважувалося оцінювати красу, адже кожна композиція була неповторна, зі своїм задумом і оригінальною презентацією. На їхній розсуд представили 24 композиції. Були тут ялинки з ниток, з паперу, з бісеру, з дощику, стрічок, макаронів, зубочисток, свічки в шкірках апельсинів...




















Перші місця у молодшій віковій категорії отримали: ніжна ялинка з пір’я (учениця А.Надточій, керівник С.А.Сова, Петрівський НВК) (фото 3) та золота розкішна ялинка з кукурудзяного листя (учениця Д.Аверченко, керівник С.В.Турок, Гірська школа)(фото 2). У номінації «Новорічна композиція» перемогла Сновська ЗОШ-І-ІІ ст. (учениці В.Шеверова і Т.Швед, керівник О.О.Борсук) (фото 4) та школа-інтернат «Казка» (О.Півень і Д.Жован, керівник О.М.Аникієнко). Новорічний букет був представлений один від А.Чернявської та А.Савости з гімназії. Наймолодша учасниця Н.Богомаз з Гірської школи за свою композицію отримала окрему відзнаку від журі.
У старшій віковій категорії Д.Петрик з Кучинівської ЗОШ (керівник Г.М.Сухорукова) була найкращою, представивши свою новорічну картину. А лідером серед новорічних композицій став вертеп Л.Деркач та М.Пятковської з Петрівського НВК (керівник С.А.Сова). У номінаціях «Стилізована ялинка» та «Новорічний вінок» було представлено по одному виробу – від Д.Іванової (ЗОШ №1, керівник О.І.Полочанська) та М.Лобур і Я.Трач (с. Нові Боровичі, керівник Т.В.Моцар).
Гран-прі конкурсу отримав Великощимельський НВК (учениці А.Сенченко та Я.Тарасенко, керівник В.А.Павленко) зі своєю патріотичною ялинкою, яку вони зробили з щіток, прикрасили жовто-блакитними стрічками і фарбованими горіхами й макаронами (фото 1). Взагалі тема миру, патріотизму звучала чи не в кожній презентації. Діти закликали не лише берегти природу, ліс, а й у першу чергу - мир.
Всі учасники заходу отримали грамоти та солодкі подарунки від РЦДЮТ. Дуже шкода, що виставка була всього кілька годин і бачила її обмежена кількість людей. До речі, за кордоном вироби дитячої творчості стоять на центральній площі міста у скляних вітринах, і щомісяця оновлюються. Можливо, і нам би запровадити таку практику? Дійсно, акція-конкурс створила новорічний настрій і спонукала замислитись: а чи варто рубати дерево, коли гарний новорічний букет можна зробити своїми руками?
Лариса МАРТИНЕНКО

Комментариев нет:

Отправить комментарий