понедельник, 15 декабря 2014 г.

ЩОБ КАВА СТАЛА КОРИСНОЮ

Кому не доводилося чути про шкідливість кави. Та попри все, люди люблять цей напій і число його прихильників не зменшується. Більше того, 29 вересня було визнане Міжнародним днем кави. Як зробити каву корисною, про це знають справжні гурмани. Скористайтеся їх досвідом. Нейтралізувати агресивний вплив кофеїну допоможуть спеції. Вони не просто роблять напій більш корисним, але й значно поліпшують смакові якості.



ЧОРНИЙ ПЕРЕЦЬ. Дуже корисний, бо очищує травну систему, виводячи токсини. Також перець поліпшує обмін речовин, стимулює роботу шлунку і є антисептиком. Щоб проявити його корисні властивості «в компанії» з кавою, додайте перець у гарячий напій по 1-2 горошинки (обов’язково дайте напою настоятися).
КАРДАМОН заспокоює і зміцнює шлунок. Спецію можна додавати як у вигляді порошка, так і коробочками (на чашку 2-3 зерна або пучка молотого). Кардамон збагачує аромат кави за рахунок ефірних масел.
ГВОЗДИКА стимулює кровообіг і знижує тиск. Додайте квітку гвоздики в каву й дайте настоятися.
ІМБИР діє заспокійливо на нервову систему, сприяє зняттю болю і спазмів, стимулює роботу шлунково-кишкового тракту. Додавати імбир у каву можна під час варіння. Напій набуває терпкості.
Кава з МУСКАТНИМ ГОРІХОМ – доволі сильний тонізуючий засіб. Такий напій зміцнює пам’ять і сприяє нормалізації мозкової діяльності. На чашку кави достатньо маленької пучки.
КОРИЦЯ знижує окислюючий ефект кави. Її можна додавати порошком або просто опустити коричну паличку у гарячий напій.
БАДЬЯН має неймовірний аромат, який чудово гармонує з ароматом кави. Ця пряність зміцнює нервову систему, у поєднанні з кавою допомагає при простуді, лікує кашель, сприяє поверненню хриплого голосу, або який пропав зовсім. До кави слід додавати не всю квітку, а лише пару зерен.
КАКАО притаманний цілий ряд корисних властивостей (аж до зниження ризику серцевих захворювань). Додайте до кави пучку натурального несолодкого какао-порошку – і, окрім користі для здоров’я, ви отримаєте напій із чудовим смаком і запахом.
Додавання МОЛОКА відновлює кальцій, що виводиться з організму під дією кави, захищає голосові зв’язки від подразнення.
ЛИМОН підсилює антиоксидантні властивості кави, стимулює вироблення шлункового соку, поліпшує перетравлення їжі.

Комментариев нет:

Отправить комментарий