понедельник, 22 декабря 2014 г.

З іскрою добра у серці






Ця коротка оповідь про тих, з ким безпосередньо контактуємо (прямо чи опосередковано) мало не щодня - про наших районних правоохоронців. Порадившись з їхнім очільником Андрієм Зеляком, вирішили відійти від кабінетного інтерв’ю і парадного нарису, а просто трішечки розповісти про буденну роботу, нові навантаження.
Зосереджений і серйозний, Андрій Вікторович почав з подяки своїм колегам, які стали справжнім ядром спецпідрозділу «Чернігів», справжніми героями – і в очах своїх колег, і в очах рідних, близьких, навіть зовсім незнайомих.
До речі, коли надійшла команда призвати міліціонерів на службу в зону АТО, ніхто з них не відмовився, ніхто не шукав різних причин. І керувала їхнім кроком не матеріальна вигода (зарплата йшла мізерна), а висока ідея, бажання бачити Україну вільною, щасливою, без війни і насилля.
У спорядженні наших бійців на схід, можна сказати - на фронт, брали участь волонтери, громадські активісти, керівництво районної, міської і сільських влад, сім’ї. Вдягали їх, взували, забезпечували найнеобхіднішим.
Наразі всі хлопці повернулися додому живими і продовжують працювати, навчатися, нести службу. Службу, головним змістом якої є дотримання закону і захист людей. За словами А.В. Зеляка, цього року в ній навіть позитивні тенденції намітилися: зменшення кількості злочинів, скоєних у громадських місцях, крадіжок, пограбувань тощо. Свою роль у названому позитиві зіграли добровільні помічники міліції – місцеві підприємці, активісти майдану, небайдужі до зла громадяни міста. Саме вони організували патрулювання райцентру і околиць у нічний час, зупинили низку вірогідних правопорушень. Серед них – перебування за кермом п’яних водіїв, побутові конфлікти, інші незаконні дії.
Хвилюють й процвітання так званих «точок» по продажу неякісного алкоголю, переважно спирту, наслідки якого для здоров’я і життя просто страшні, незаконні операції з металобрухтом, вживання молоддю наркотиків. Для боротьби з цим лихом вживаються заходи, ведеться предметна діяльність, - продовжив далі А.В. Зеляк.
А на мою пропозицію назвати кращих з кращих своїх правоохоронців скромно відповів: «А весь особовий склад трудиться з віддачею, іскрою добра в серці, властивим сумлінним ставленням до своїх обов’язків. І прагне миру та стабільності – і у районі, і в державі».
Що ж, хай так і буде! І зі святом, дорогі правоохоронці!

Олена КОМПАНЕЦЬ

Комментариев нет:

Отправить комментарий