воскресенье, 7 декабря 2014 г.

Їх люблять, ними пишаються

Того дня у Центрі дитячої та юнацької творчості панувала надзвичайна атмосфера доброти, відкритості, взаєморозуміння і щирості. Другий фестиваль творчості дітей з обмеженими можливостями «Крок до зірок» зібрав не просто талановитих дітей. Для кожного з них – це подолання труднощів, це утвердження себе, віра в свої можливості, це терпіння, любов і підтримка рідних людей та педагогів ЦДЮТ.






Актовий зал не вмістив усіх бажаючих радіти, сміятися і плакати разом із тими «зірочками», котрі, як зазначила директор Центру Н.В. Скотаренко, починають свій шлях із таких фестивалів, виходять на велику сцену, прославляють рідний край. Уже багато років підтримує та розвиває юні таланти керівник клубу дітей з обмеженими можливостями «Повір у себе» Діана Данильченко. Потрібно бачити, з якою довірою і любов’ю вони слідкують за кожним її порухом, як відгукуються на кожне вимовлене слово. Такі діти не всякому відкриють свою душу, продемонструють свої таланти. І знайти до кожного свій ключик також не просто. Але в цьому дружному колективі однодумців понад двадцять років зігрівають знедолених хлопчиків і дівчаток своїми серцями, наповнюють їх життя не лише радістю спілкування, але й творчості.
…Хтось прудко вибіг на імпровізовану сцену, а комусь із них ці кілька кроків далися не без труднощів, але коли всі вони дружно заспівали: «Маленькая страна,» - серця глядачів розтанули. Дуже тепло сприймали присутні кожний виступ, захоплювалися талантами й стараннями самодіяльних артистів. Дзвіночком відлунює голос Даші Міщенко, яка усіх закликає бути добрими й не тримати в серці зла. Найменшенькі учасники концерту Саша Довбиш і Настя Володимирець на шумових інструментах акомпанують пісні «Сонечко». Поліна й Настя Стрижак поділилися тим, як хочеться, щоб у світі панували мир і добро, а друзі вірними були. Ніна Тищенко порадувала усіх майстерним виконанням на піаніно полонезу Огінського, а Даша Міщенко опанувала гру на баяні.
Дуже різновіковим був вокальний ансамбль, але всіх його учасників об’єднала у «Лагідній пісні» любов до матусі: «Мамо, мамо, серденько, я тебе люблю», - освідчуються вони. У красивої і талановитої дівчинки Насті Бондаренко багато друзів і шанувальників її таланту. Тому, коли вона виконувала танок, її не просто підтримували, а ще й підтанцьовували у залі. В інсценівці «Весняної казки» не випадково Насті дісталася роль Весни, з якою вона чудово справилася.
Завершився фестиваль на високій патріотичній ноті. Діти говорили й співали про Україну, яку порівнювали з матусею, пишалися кольорами державного прапора, зичили усім миру.
Численні гості захоплювалися юними талантами. А наостанок заступники голови РДА В.М. Карпенко та райради В.М. Запорожець із найкращими побажаннями піднесли маленьким артистам подарунки. Діані Данильченко була вручена Подяка міністерства освіти й науки. Отець Богдан говорив про вічне й підкреслив, що такі діти дані нам для того, щоб ми за будь-яких обставин залишалися людьми. Із подарунками й готовністю полегшити долю дітей-інвалідів прийшло подружжя Кравець, яке від районних організацій ветеранів і Червоного Хреста вручило солодощі та пропонувало тим, кому це необхідно, засоби для пересування. Представник київської будівельної компанії «Євродім» І.С. Данильченко порадував дітей подарунками та гостинцями. Серед спонсорів також називали депутата облради О.Д. Веселого, підприємців С.Д. Веселого, О.М. Хасенка, Г.А.Мудрицького, благочинного церков Щорського району отця Павла (Фазана), директора міськспоживтовариства О.І. Науменка, магазини АТБ, «Дитячий квартал», «Капітошка», «Бамбіно» та чимало інших щедрих серцем і душею людей. Їх увага принесла багато радощів дітям з обмеженими можливостями, довела: їх люблять, їм раді, їх досягненнями пишаються.
Валентина ВОЛОКУШИНА
Фото автора

Комментариев нет:

Отправить комментарий