понедельник, 20 августа 2018 г.

Мед - продукт вічності.




Володимир Філон з Низківки свого часу працював агрономом у колгоспі. Та коли останній розвалився, довелося сім`єю  їхати шукати заробіток в іншому місці. Дружина його нині працює в Чернігові, а сам Володимир Григорович періодично їздить на роботу у Польщу. Каже, якщо там офіційно працевлаштуватися, то до тебе ставляться з повагою, і податки з зарплати всі сплачуються, і соцпакет гарантовано, і профспілка захищає. А коли нелегально – може бути по-всякому.
Проте де б не працював чоловік, а малу батьківщину не забуває і в теплу пору року завжди живе в Низківці. Тут він займається улюбленою справою – робить своїми руками меблі з дерева та інші вироби. В цьому Володимиру Григоровичу допомагає молодший син Андрій.
На подвір’ї у селі вирощує чоловік сортовий виноград, фруктові дерева тощо. А ще Володимир Філон тримає пасіку, бо дуже любить піклуватися про бджіл, які віддячують йому солодким цілющим медом. Це його улюблене захоплення. Саме через бджіл звільняється з роботи і бере на все літо своєрідну відпустку.
- І медовуху робите? – запитую.
- Аякже, - відповідає усміхаючись Володимир. -  Та головне у пасіці - мед і продукти бджільництва, які дуже корисні для здоров’я.
Лариса МАРТИНЕНКО
Фото автора
На знімках: Володимир Філон поряд зі своїми вуликами.
Молодший син Андрій допомагає батьку майструвати стільчики і розкладні столики, які незамінні як в оселі, так і на пікніку. 

Комментариев нет:

Отправить комментарий