среда, 11 октября 2017 г.

Прочитано в книзі

«Без сумніву, є люди, - пише В.Даль*, - наділені якоюсь темною, незрозумілою для нас силою і владою вражати дотиком або навіть одним поглядом своїм інше у певному сенсі підкорене слабше створіння, впливати на його склад, на душу і тіло, благотворним або руйнівним способом... відомо, що вчені назвали це тваринним магнетизмом, а народ навроками».

Наврочити людина може словами або очима. Таку злу людину можна пізнати по очах. За переказами поліщуків,  небезпечно зустрічатись з людиною, у якої косі, різнокольорові, вилуваті очі, низько опущені брови; очі віддзеркалюють не пряме, а обернене зображення.
Багато цих якостей закладено в людині природою, і змінити їх вона сама не  може, та серед людей існують ще й  «штучні» явища.
Це коли людина збирається в інший світ, вона повинна позбавити себе цих явищ і передає іншому поколінню або розповсюджує їх між нині живущими свої знання. А ось ці вже, останні «штучники», що прийняли знання, при зустрічі з вами смикають вас за одежу, ніжно вас гладять, тицяють одним або багатьма пальцями вас у груди, штовхають  ліктем в руку чи в боки, можуть бити кулаком по спині, кладуть з розгону вам свої руки на ваші плечі, можуть обнімати, цілувати без будь-яких на те причин, можуть стукати рукою по автомашині, велосипеду або роблять якісь інші незрозумілі вам дії.
Все це робиться так, між іншим, і на ваше зпитання – що це означає, мовчать, або  від кого ти це перейняв – теж не одержите відповіді.
Залишається тільки надіятися на свою інтуїцію, яка підкаже вам - з добром чи злом це все робить людина. Тому народна мудрість говорить: «Бійся корову спереду, коня - ззаду, а злу людину - з усіх боків»,  бо вам невідомо що в неї на умі.
Роблячи людям зло, інколи ці «штучники», не відаючи, попадають на людину, у якої енергетика її організму набагато вища за «штучника». Тоді від свого зла вони  страждають самі або їх родичі, хоча  вони і не усвідомлюють, звідки приходить до них зло. У мене цих  «штучників» (за власними спостереженнями) у списку більше двадцяти.
О.КРУМКАЧ, с.Займище
* Володимир Іванович Даль (1801-1872) – російський лексикограф, етнограф і письменник, підтримував стосунки з Пушкіним і Шевченком.
P.S. або для цікавих: книга «Українська міфологія - 2005». Сторінка 325-326 (наврочити).

Комментариев нет:

Отправить комментарий