пятница, 2 февраля 2018 г.

Бути на селі фельдшером – передусім бути людиною

Не секрет, що працювати у селі фельдшером набагато складніше, ніж у місті. Міський лікар має конкретне робоче місце і чіткий робочий день. А сільський фельдшер, як правило, один на всю велику навколишню територію.  Ось і Катерина Іванівна Трухан зі Старої Рудні поспішає на допомогу хворим у будь-який час дня і ночі, у будь-яку погоду – для того, щоб лікувати застуду, різні травми і порізи, стрибки тиску і багато інших недуг, про які повідомляють земляки.



Окрім  прийому, походів за викликами, профілактичних візитів Катерина Іванівна (буває!) і тварин лікує, і просто виступає у ролі порадниці, сердечної співрозмовниці, інформ-джерела.
– Прекрасна жіночка, професіонал своєї справи, - таке сказали про неї усі, із ким нам вдалося поспілкуватися. 
А що ж вона, маленька, наче Дюймовочка, але така  сильна духом, небайдужа до чужого горя, болі? А вона, колишня випускниця Чернігівського медучилища, прямо зазначила, що, незважаючи на  невелику зарплату і величезну відповідальність, любить свою професію понад усе і ніколи не лягає спати доти, доки у  чиємусь віконечку горить світло в очікуванні допомоги. Додала: завше сповідує  крилатий вислів відомого Гіппократа: «У який би дім я не увійшов, я увійду туди для користі хворого!»
Олена КОМПАНЕЦЬ
Фото автора

Комментариев нет:

Отправить комментарий