четверг, 26 апреля 2018 г.

Час не зітре в пам’яті спогади про подвиг чорнобильців

26 квітня з нагоди 32-ї річниці аварії на ЧАЕС у Сновську біля пам’ятного знаку ліквідаторам відбувся мітинг-реквієм, підготовлений Сновським будинком культури. Під час нього урочисто відкрили стелли з іменами всіх учасників ліквідації аварії на ЧАЕС, які були мобілізовані з нашого району. Це 301 чоловік, з яких 120 вже нема серед нас. Наразі ж на Сновщині проживає 265 постраждалих від техногенної катастрофи, в тому числі 159 ліквідаторів І, ІІ та ІІІ категорій.

Ідея встановити гранітні стелли виникла рівно рік тому серед чорнобильців району, щоб увіковічнити пам'ять про героїв, які рятували майбутнє для своїх нащадків та віддали свої життя і  здоров’я заради спасіння нашої землі. Саме тому Сновській районній організації Українського національного фонду допомоги інвалідам в цьому році оголошена Подяка голови облдержадміністрації Валерія Куліча. Ліквідатори району самотужки встановили гранітні стелли та зробили постамент для них. Здійснити задум чорнобильців допомогли міська рада, Новоборовицьке лісництво, міська школа №1, спонсори - Людмила П`ятківська, Олександр Єрьоменко, Олександр Веселий та Сергій Веселий.








Зі словами подяки за врятований світ і побажанням здоров’я, добробуту й світлого майбутнього чорнобильцям і їхнім родинам виступили голова РДА Валерій Радібеда, міський голова Олександр Медведьов, та голова районної організації Українського національного фонду допомоги інвалідам Чорнобиля Михайло Волокушин. З нагоди 32-ї річниці аварії на ЧАЕС грамоти від міськради та райдержадміністрації вручили ліквідаторам Володимиру Дорошенку, Ігорю Руденку та Юрію Кизименку.
Відлуння біди 1986-го стихне ще не скоро. Досі сотні людей трудяться в Чорнобилі, будуючи нове укриття над станцією, щоб вберегти людство від дії впливу радіації. Сподіваємося, що держава зробить все можливе, щоб Герої Чорнобиля відчували постійну увагу, підтримку і турботу. А ми, у свою чергу, повинні завжди пам’ятати про тих, хто рятував світ від смертельної небезпеки.
Після закінчення мітингу-реквієму відбувся молебень та освячення установлених стелл, які провів благочинний церков району о.Павло. До підніжжя пам’ятного знаку ліквідаторам аварії на ЧАЕС учні міської школи №2 поклали гирлядну. На цьогорічному заході було досить людно. Вшанувати ліквідаторів прийшли держслужбовці, школярі, представники громадських і політичних організацій, небайдужі мешканці громади.
Лариса МАРТИНЕНКО


Комментариев нет:

Отправить комментарий