понедельник, 23 апреля 2018 г.

Латвійці сновських лісорубів зустрічали як справжніх друзів


Нещодавно у далекій від нас Латвії відбувся міжнародний конкурс  лісорубів. Участь у цьому престижному  заході вже не вперше взяла команда Сновського Вищого професійного училища, до закладу якої увійшли учні групи «Лісове господарство» Валентин Музика, Олександр
Білоногов, Олександр Пацюк й Аліна Голубова. Керівником нашої згуртованої  команди був майстер виробничого навчання Сергій Дорошенко. Всього ж у Міжнародному конкурсі взяли участь 7 команд, здебільшого тих, що вже здобували титули переможців (як серед юніорів, так і серед професіоналів).
Мету змагань всі розуміли прекрасно і сприйняли її належним чином.  Хто ж  не хоче продемонструвати на широкий загал вміння і навички,  хто, зрештою, проти підвищення предстижності професії, майстерного виконання завдань? Завдання полягали у наступному: треба  було правильно і точно звалити  дерева, оперативно замінити пильний ланцюг бензопили, точно розкряжувати дерева і відокремити від них усі сучки.
Наша команда із завданнями впоралася добре. І хоч  суперники були значно маститішими,  здобула чудові результати. Звісно, до цього ще й додала невеличкий  досвід, нові знання. Шквал  емоцій від участі у подібного рівня заході був величезний! Викликало захоплення місце проведення – столиця Латвії  місто Рига. Виставковий центр  «Ramara», де знаходився епіцентр конкурсу, відповідав найвищим стандартам якості, дивував європейським рівнем культури, вишуканістю у людських взаєминах. А допоміг здійснити поїздку до латвійської столиці незмінний меценат різного роду творчих задумів, голова обласної ради Ігор Вдовенко. Бо ж кому, як не йому, знати усі тонкощі навчально-виховного процесу й вболівати за долю рідного училища!?  Насправді ж воно й дотепер у надійних руках мудрої і красивої керівниці Лариси  Дубини. Креативу їй не позичати! Тож і вихованці своїй наставниці під стать!
Олена КОМПАНЕЦЬ
Фото з архіву групи учасників поїздки

Комментариев нет:

Отправить комментарий